Lokacija: Spens, Novi Sad

O Festivalu

2-1-1

Dance Fest Novi Sad

je jedan od vodećih renomiranih plesnih manifestacija profesionalnog i amaterskog karaktera koja okuplja ljubitelje plesa, plesače, trenere, koreografe i renomirane svetske stručnjake iz plesne umetnosti. Cilj festivala je stvaranje uslova za promociju mladih talenata, mladih autora, razmenu ideja i podršku umetnicima u plesnoj umetnosti. Svi učesnici će imati priliku da osim plesa, promovišu i svoje nacionalno nasleđe, tradiciju i kulturu. Festival ima takmičarski i revijalni karakter. Želja organizatora je da omogući i podrži razvoj tolerancije i koegzistencije, kao i negovanje multikulturalnog nasleđa u gradu kakav je Novi Sad. Festival je namenjen deci i omladini, ali i roditeljima, nastavnicima, svim građanima koji brinu o pravilnom i zdravom odrastanju dece preporučujući im i usmeravajući ih na kvalitetne kulturne sadržaje. Osim takmičenja u različitim kategorijama plesa, učesnicima će biti obezbeđeni svi uslovi za ugodan boravak u našem gradu. Programom festivala predviđene su i vanscenske aktivnosti u vidu edukativnih seminara, prezentacije klubova i upoznavanje sa gradom domaćinom.

4000 Učesnika
5000 Gledalaca
20 Zemalja

Istorijat

Festival je prvi put održan 08.11.2009 godine bez podrške komercijalnih sponzora i medija, isključivo inicijativom, entuzijazmom i željom organizatora da stvore fizički i psihički zdravu decu koja će imati pozitivnu sliku o sebi i svetu koji ih okružuje. Kreiraju i implementiraju održivi program popularizacije plesa kroz neprekidnu nadogradnju, edukaciju, umrežavanje i prezentovanje svega navedenog široj publici. Festival je počeo kao festival regionalnog karaktera i za 10 godina održavanja je prerastao u festival ne samo evropskog, već svetskog karaktera.
3
55

Dobro došli

Kao pokazatelj rasta festivala se može uzeti i sve veća zainteresovanost stručne javnosti za učešće na festivalu, pa je i ove godine planirano da sudijski žiri čine priznati internacionalni plesni stručnjaci čija će imena biti naknadno objavljena. DANCE FEST NOVI SAD se već četrnaestu godinu održava u sportsko poslovnom centru Vojvodina-(SPENS). Pravo učešća imaju svi plesni studiji, škole, grupe ili pojedinci bez obzira iz koje zemlje, plesnog saveza ili asocijacije dolaze, festival je otvoren za sve ljude dobre volje i pozitivne energije.

DOBRO DOŠLI NA DANCE FEST NOVI SAD 2024.

Registruj se
2019/10/25 Dance Fest Novi Sad